За мен

През 2001 година завърших медицинското си образование в МУ София и веднага започнах работа в една от големите многопрофилните болници на града. В началото бях много ентусиазирана и убедена, че помагам с дейността си на пациентите в областта на параклиничните изследвания. С натрупването на практически опит и статични наблюдения, съзнанието ми ясно очерта картината на хронично болния човек, който се превръща в абонат на здравната система. Той се връща отново по-болен и нещастен, въпреки прилаганите методи на лечение и все по-усложнени схеми на медикация.

До днес, почти две десетилетия по-късно, не спирам вдъхновено да търся отговори и да взимам участия в конкреси, обучения и семинари, с цел бъда максимално полезна и адекватна към пациентите търсещите хомеопатична помощ. Сертифициран класически хомеопат съм и стриктно се придържам към основните принципи на хомеопатичната доктрина.

Моят път в хомеопатията започна през 2008 г. когато имах късмета да срещна прекрасен човек и лечител, класически хомеопат, който разгърна за мен философията за лечение на човека като цяло. Холистичната терапия се гради върху индивидуализиращия подход и откриването на причините за зараждане болестта, вкоренени дълбоко в недрата на човешката душа. Изключително впечатление ми направи книгата, на проф. Витулкас „Нов модел за здраве и болест“, а след нея и гениалният труд на Ханеман „Органон на лечебното изкуство“.

Те провокираха моя интерес да започна курс по класическа хомеопатия за остри състояния. След неговото приключване и очакването на първото си дете започнах онлайн курс за майки към Homeohelp holistic school. Училището се сертифицира и обучението се задълбочи в цялостен 3 годишен курс за напреднали хомеопати, с изявено международно участие на класически хомеопати и множество организирани семинари, летни училища и уъркшопове.

Междувременно през 2012 г. завърших квалификационен курс по Бахова цветотерапия, разучавайки подробно есенциите, създадени и утвърдени от д-р Едуард Бах.

От 2013 г. започнах три годишна специализация по класическа хомеопатия за лекари хомеопати към център за здраве, образование и квалификации ЦЗО „Едикта“ – сред първите 10 училища в Европа, акредитирани от Европейския комитет по хомеопатия. Завърших го с отличен успех и огромно желание да прилагам алтернативния лечебен подход, така че пациентът да върне състоянието си на здраве, без грубо и вредно въздействие.

През 2014 г. имах щастието да се обучавам в Академия „The Other Song“, Мумбай, Индия, при д-р Р. Шанкаран, както и да присъствам на лекциите на едни от най-успешните хомеопати в света.

Посещавала съм лекционен курс към център „Хомеопатичен форум“, изучавайки “сенсейшън” метода на д-р Шанкаран - един от подходите на снемане на случая.

Имам множество участия в обучения и международни семинари с опитни преподаватели като: Джеръми Шер, д-р Аджит Кулкарни, д-р Анита Салунке, д-р Фарук Мастер, д-р Ханс Витвер, д-р Р. Шанкаран, д-р Калатия, д-р Дж. Шах, д-р Динес Чохан, Борис Шойтов, д-р Махеш Ганди, д-р Г. Данипкар, д-р Дидие Гранджордж, д-р Бравиша и Сачиндра Джоши, д-р С. Чатърджи и други.

През 2019 г. преминах едногодишен курс за терапевт по Шуслерова терапия с минералните соли на д-р Шуслер, сертифициран от Немския хомеопатичен съюз (Deutsche Academie fur Homoopathie und Naturheilverfahren Е. V.).

Работя успешно с бебета, деца и възрастни.